HILLARY CLINTON

SAD ne vidi prijetnju u iranskoj nuklearki u Bušeru

26.10.2010 u 20:58

Bionic
Reading

SAD ne smatra iranski nuklearni reaktor u Bušeru prijetnjom, izjavila je u utorak američka državna tajnica Hillary Clinton

Clinton je kazala da SAD više zabrinjavaju drugi iranski nuklearni objekti, za koje smatra da Iran u njima razvija nuklearno oružje.

'Ne brinemo se zbog reaktora u Bušeru, nego zbog objekata u mjestima kao što su Natanz te njihovih tajnih pogona u Komu i drugdje u kojima Iran, vjerujemo, razvija svoj oružani program', rekla je Clinton novinarima nakon sastanka s austrijskim ministrom vanjskih poslova Michaelom Spindeleggerom u New Yorku.

Američka državna tajnica sudjeluje na tematskoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku o ulozi žena u izgradnji mira i sigurnosti.

'Iran ima pravo na miroljubivu uporabu civilne nuklearne energije, ali nemaju pravo na program nuklearnog oružja', kazala je Clinton.

Clinton je također pozvala Iran, koji je u utorak počeo puniti gorivom jezgru reaktora svoje prve nuklearne elektrane ruske proizvodnje, da se vrati pregovorima s međunarodnom zajednicom o svom nuklearnom programu.