REZULTATI OBDUKCIJE

Liječnici nisu ubrzali smrt Eluane Englaro

11.02.2009 u 21:36

Bionic
Reading

Liječnici nisu ubrzali smrt Eluane Englaro, Talijanke koja je 17 godina bila u stanju kome i slučaj koje je uzburkao Italiju, rekao je u srijedu policijski izvor pošto su objavljeni preliminarni obdukcijski rezultati

UDINE - Englaro je neočekivano umrla u ponedjeljak u vrijeme dok je talijanski parlament razmatrao vladin prijedlog koji bi prisilio liječnike da je održavaju na životu.

Mlada žena je umrla u klinici u Udinama tri dana pošto joj je obustavljeno umjetno davanje hrane i vode unatoč liječničkim prognozama da će smrt najvjerojatnije nastupiti za 12 do 14 dana.

Eluanin otac je u prosincu dobio sudsko dopuštenje da joj se dopusti umrijeti, a liječnici su joj u petak prestali umjetnim putem davati hranu i vodu.

Protivnici eutanazije neizravno su optužili liječnike da su sedativima ubrzali njezinu smrt kako talijanski parlament ne bi po žurnom postupku donio zakon koji bi ih natjerao da nastave hranjenje djevojke.

Međutim, preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da je smrt uzrokovalo zatajenje srca i pluća zbog dehidracije, rekao je policijski izvor u Udinama.