MMF U BEOGRADU

Pregovori o reviziji srbijanskog stand-by aranžmana

25.10.2010 u 20:53

Bionic
Reading

Izaslanstvo Međunarodnoga monetarnog fonda u ponedjeljak je sa srbijanskim izaslanstvom u Beogradu službeno započelo razgovore o šestoj reviziji stand-by aranžmana, u okviru kojih će tijekom idućih desetak dana biti riječi o daljnjoj provedbi aranžmana i dogovorenih strukturnih mjera u Srbiji

Na sastanku predsjednika srbijanske vlade Mirka Cvetkovića i ministrice financija Diane Dragutinović s predstavnicima MMF-a, predvođenim Albertom Jeggerom, analizirana su aktualna gospodarska kretanja i procjene do kraja godine glede rebalansa proračuna za 2010. godinu.

Zaključeno da će se tijekom boravka misije MMF-a u Beogradu, kako stoji u priopćenju srbijanske vlade, dogovoriti okvir proračuna za 2011. godinu.

Dogovoreno je i da vlada prije kraja tekuće revizije stand-by aranžmana uputi parlamentu izmijenjeni i usuglašeni zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

U razgovorima s MMF-om sljedećih dana razmotrit će se, kako se očekuje, najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja te rebalans proračuna za 2010. i prijedlog proračuna za 2011. godinu.

Izvršni odbor MMF-a 28. rujna je kompletirao petu reviziju stand-by aranžmana sa Srbijom vrijednog 2,9 milijardi eura.

U sklopu aranžmana MMF-a sa Srbijom predviđeno je ukupno sedam revizija.