TURISTI MOGU DO ZNAMENITOSTI

Grčki arheolozi i ostali kulturnjaci u štrajku

21.10.2010 u 12:57

Bionic
Reading

Arheolozi, konzervatori i drugi zaposlenici grčkog ministarstva kulture započeli su u četvrtak 24-satni štrajk koji, međutim, ne ometa posjete većini grčkih znamenitosti, objavio je sindikat

'Svi stalno zaposleni ili zaposleni na određeno vrijeme u ministarstvu kulture sudjeluju u tom štrajku, ali to neće omesti turističke posjete', kazao je Kostas Ikonomu, čelnik sindikata.

Tako su atenska Akropola, arheološki muzej u glavnom gradu, kao i ostale glavne znamenitosti u zemlji otvorene za javnost.

Zaposlenici ministarstva kulture 'prosvjeduju protiv policijske intervencije na Akropoli prošlog tjedna' usmjerene na ugovorne djelatnike koji su obustavili rad tražeći stalna radna mjesta i više sredstava za kulturu, kazao je Grigoris Vafiadis, zamjenik predsjednika Saveza arheologa.

Osim toga, arheolozi (otprilike 900 njih) i konzervatori (500) traže da im se ne oduzima novčana naknada za arheološka istraživanja nego da ona bude integrirana u plaće, dodaje Vafiadis.

Arheolozi bi se trebali okupiti u četvrtak na središnjem prosvjedu ispred ministarstva kulture, u središtu glavnog grada.