ZASLUŽENA KAZNA

250 funti zbog bacanja mačke u kontejner

20.10.2010 u 17:50

Bionic
Reading

Britanka Mary Bale (45) je osuđena na novčanu kaznu od 250 funti (284 eura) zbog toga što je prošlog kolovoza u Coventryu bacila mačku Lolu u kontejner, što su snimile obližnje sigurnosne kamere

Tijekom presude sutkinja Carolina Goulborn je uzela kao olakotnu okolnost što je gospođi Bale tih dana umirao otac i što je prolazila kroz stresnu situaciju, ali to ipak, kako je rekla, ne može biti alibi za zlostavljanje životinja.

Da je mačka ozlijeđena (samo je provela nekoliko sati u kontejneru za otpad) ili ubijena, Bale bi mogla biti kažnjena i do 20.000 funti i šest mjeseci zatvora.

Osuđena Bale, po zanimanju bankovna službenica, priznala je čin i zatražila oprost od društva. Za slučaj se saznalo tako što su susjedi nadomak mjesta gdje se nalazio kontejner bili postavili sigurnosne kamere na pročelju kuće, a pregledavajući snimke vidjeli su ženu kako gleda na jednu i drugu stranu ulice, pazeći da nitko ne motri, a onda u kontejner baca mačku tigraste boje.

Objavili su snimku na Youtubeu i pomoću televizijskog kanala 4Chan+B pokrenuli istragu te putem Facebooka identificirali ženu.