Svijet CRNO NA BIJELO

Prostitutke dobivaju dozvole za rad

Tajvan je priopćio da razmatra davanje pojedinačnih dozvola seksualnim djelatnicima umjesto da osnuje "četvrti crvenih svjetiljki" kao što je ranije bilo planirano

Istražno povjerenstvo zaključilo je da bi četvrti crvenih svjetiljki stvorile pogodna područja za bujanje kriminala, dok bi individualne dozvole omogućile prostitutkama više autonomije, rekao je ministar unutarnjih poslova Jiang Yi-huah.

On je dodao da bi prijedlog novog zakona mogao doći pred zastupnike do kraja godine, a ako bude odobren, zakon bi stupio na snagu u studenome 2011.

"Umjesto uspostave velikih komercijalnih područja poput četvrti crvenih svjetiljki, kao što je ranije predlagano, zaključeno je da bi bilo bolje dopustiti transakcije na manjoj ili individualnoj razini", rekao je Jiang.

Vlada je prošle godine odlučila djelomično legalizirati seksualne usluge pošto je u zakonu iz 1997. godine prostitucija proglašena kaznenim djelom, za razliku od korištenja usluga prostitutki. Taj su zakon kritizirale skupine za zaštitu ljudskih prava proglasivši ga nepoštenim.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još