DIVLJACI NA ULICAMA

Istraga protiv 71 osobe zbog nereda u Beogradu

12.10.2010 u 16:50

Bionic
Reading

Viši sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv 71 osobe osumnjičene za sudjelovanje u neredima u Beogradu tijekom gay-parade održane u nedjelju, od čega je njih 66 zadržano u pritvoru

U priopćenju tog suda, koje prenose mediji u Beogradu, stoji da je istražni sudac saslušao 71 privedenu osobu te protiv njih donio rješenje o provođenju istrage zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Više javno tužiteljstvo je, kako se dodaje, podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv vođe desničarske organizacije "Obraz" Mladena Obradovića, označenog kao vođa nereda tijekom gay-parade.

Saslušanja uhićenih će se nastaviti jer je tužiteljstvo podnijelo više od stotinu zahtjeva za pokretanje istrage protiv osumnjičenih, dodaje se.

U sukobima oko 6000 protivnika gay-parade i policije u Beogradu je u nedjelju privedeno je oko 250 izgrednika te ozlijeđeno oko 150 policajaca, a prema riječima gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa počinjena je šteta u vrijednosti većoj od milijun eura.