Svijet PAO HELIKOPTER

U Tadžikistanu poginulo 28 osoba

  • Autor: tportal.hr
  • 6.10.2010 23:09:44
  • 6.10.2010 22:19:24

U padu vojnog helikoptera na istoku Tadžikistana koji je prevozio pripadnike elitne postrojbe tadžikistanske vojske u srijedu poginulo je 28 vojnika, rekli su vojni izvori.

"Poginuo je 21 pripadnik specijalnih jedinica Alfa nacionalnog odbora za sigurnost i sedam vojnika", rekao je jedan vojni izvor. Helikopter je pao u regiji Rašt, 180 kilometara istočno od prijestolnice Dušanbea.

Snage tadžikistanske vojske na tom području vode vojne operacije nakon što je u napadu na vojni konvoj 19. rujna ubijeno 28 a ranjeno 12 vojnika.

Ured za tisak Nacionalne garde potvrdio je pogibiju samo četiri vojnika i nije želio komentirati podatak o većem broju poginulih. Glasnogovornik Nacionalne garde je rekao da se vjeruje da je pad prouzročio kvar na letjelici ne navodeći dodatne pojedinosti. Mogućnost da je riječ o napadu isključili su i drugi izvori rekavši da je riječ o nesreći.

Regija Rašt je bila uporište islamske pobune tijekom građanskog rata u Tadžikistanu devedesetih godina prošlog stoljeća kada su se islamski gerilci borili protiv autoritarnog režima Emomalija Rahmona.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još