NAJVEĆA PLJAČKA U BIH

Uz pomoć raketnog bacača ukrali 20 milijuna kuna

05.10.2010 u 21:28

Bionic
Reading

Više razbojnika opljačkalo je u utorak kod Gruda zaštitarski kombi u kojemu se, po medijima, nalazilo najmanje pet milijuna maraka (oko 19,25 milijuna kuna), novac koji je iz Riznice Unicredit banke u BiH prevožen u Republiku Hrvatsku.

'U mjestu Medovićima između Širokog Brijega i Gruda jedno je vozilo zapriječilo prolaz oklopljenom kombiju zaštitarske agecije Puma Sektor Banja Luka. Nakon toga je iz grmlja izišla nepoznata osoba i usmjerila ručni raketni bacač prema vozilu te su zaštitari izišli iz vozila', rekao je glasnogovornik MUP-a Damir Čutura

Pošto su se zaštitari predali, pljačkaši su se odvezli oklopljenim vozilom. Nitko nije ozlijeđen, a policija je na drugom predjelu pronašla zapaljeno oklopljeno vozilo.

Prilikom pljačke razbojnici su koristili tri ili četiri vozila kojima su zapriječili cestu i onemogućili prolazak i bijeg vozilima agencije "Puma", priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke. Sva vozila počinitelji kaznenog djela su zapalili.

Prema priopćenju policija je angažirala sve raspoložive policijske službenike te zatražila pomoć od drugih policijskih agencija kako bi se uhitili pljačkaši.

Čutura je kazao da je opljačkan novac Unicredit banke BiH koji je iz mostarske riznice prevožen u Hrvatsku, a odbio je potvrditi o kojoj je svoti riječ. Na upit je li riječ o pet milijuna maraka, rekao je da u istrazi ne može govoriti o tim pojedinostima. Ni u Unicredit banci nisu željeli govoriti o iznosu novca koji je opljačkan.

Nekoliko lokalnih medija navodi da je ukradeno pet milijuna maraka, što bi, ako se to pokaže točnim, bila najveća pljačka u povijesti Bosne i Hercegovine.