Svijet DEFINITIVNO ZBOGOM BERLUSCONIJU

Fini krenuo u osnivanje nove stranke

Disidenti talijanskog desnog centra, okupljeni oko Gianfranca Finija, predsjednika donjeg doma parlamenta koji se krajem srpnja razišao s premijerom Silviom Berlusconijem, počeli su u utorak proces osnivanja nove stranke koja bi trebala doći na političku scenu krajem siječnja 2011.

'Kada danas ne bismo krenuli putem osnivanja nove stranke nakon svega što se dogodilo, zastali bismo na pola puta. U zemlji vlada zbrka i moramo stvoriti novi politički entitet', tvrdio je Fini pred konstitutivnim odborom stranke koja će preuzeti naziv pod kojim su se okupili njegovi sljedbenici u parlamentu "Budućnost i sloboda za Italiju" (FLI).

U srpnju je Fini izbačen iz vladajuće stranke Narod slobode. Zatim je osnovao frakciju "Budućnost i sloboda za Italiju" kojoj su prišla 34 zastupnika i desetero senatora, čime je Berlusconijeva vlada ostala bez većine u parlamentu.

Prvi sastanak je predviđen za 6. i 7. studenoga u Peruggi gdje se predviđa usvajanje temeljnih dokumenata stranke, a na drugom u Milanu sredinom siječnja bi službeno trebala nastati stranka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još