Svijet ŠTRAJK METROA

Prometni kaos u Londonu

London se u ponedjeljak priprema na novi prometni kaos nakon što su zaposlenici londonske podzemne željeznice u nedjelju navečer u 21 sat stupili u opći 24-stni štrajk zbog ukidanja radnih mjesta

Sindikati prijevoza RMT i TSSa su u sukobu s londonskim metro operaterom London Underground u vezi predviđenog ukidanja 800 radnih mjesta, uglavnom na šalterima.

Štrajkaši su se počeli skupljati pred ulazima u metro u nedjelju navečer. Zbog štrajka milijuni Londončana će na posao krenuti biciklom, autom ili pješice, kao i početkom rujna tijekom prvog 24-satnog prekida rada povezanog s tim sukobom.

Gradonačelnik Londona, konzervativac Boris Johnson, kritizirao je štrajk i nazvao ga političkim jer se poklapa s godišnjom konferencijom njegove, vladajuće stranke.'Radi se o neskrivenom političkom štrajku', prenosi dnevni list Daily Telegraph.

'Ciljevi sindikalisti nemaju veze s uvjetima rada, već s političkim napadom na vladu' dodao je. Prvi štrajk početkom rujna izazvao je velike smetnje u londonom metrou. Još dva štrajka su predviđena za studeni, ako se sukob ne riješi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još