MAĐARSKA BIRA

Orbanov Fidesz pobijedio na lokalnim izborima

04.10.2010 u 08:16

Bionic
Reading

Vladajuća mađarska stranka Fidesz premijera Viktora Orbana na lokalnim izborima održanim u nedjelju ostvarila je uvjerljivu pobjedu u prijestolnici Budimpešti i osvojila veliki broj gradova i županija, javljaju agencije

Pobjedom od Fidesza podržanog kandidata Istvana Tarlosa u ključnim izborima za mjesto gradonačelnika Budimpešte učvršćen je i politički nadzor desnog centra nad Mađarskom.

Nakon gotovo 88 posto prebrojanih glasova Tarlos je vodio sa 53,61 posto glasova s prednošću većom od 20 posto pred izazivačem, socijalistom Szabom Horvathom.

Nakon 80 posto prebrojanih glasova na razini regija jasno je da je Fidesz uz prijestolnicu osvojio nadzor i nad 19 županijskih skupština, kao i veliku većinu gradskih i mjesnih vijeća u zemlji, izvijestila je agencija Dpa.

'Ovim izborima mi, Mađari, otvorili smo put za postizanje svih naših zajedničkih ciljeva da postanemo snažna, poštovana zemlja', rekao je Orban nakon izbora na javnoj televiziji M1 i istaknuo da su Mađari nedjeljnim glasovanjem ocijenili rad vlade Fidesza i njegovih demokršćanskih partnera, prenijela je agencija Reuters.