Svijet MEĐUNARODNA KONFERENCIJA U TOKIJU

Sporazum o borbi protiv krivotvorene robe

Skoro 40 zemalja, sudionica međunarodne konferencije o trgovini u Tokiju, dogovorilo je u subotu temeljni sporazum o borbi protiv krađe autorskih prava i intelektualnog vlasništva koja godišnje uzrokuje gubitak od više milijardi dolara

Jedna od ključnih odredbi Trgovinskog sporazuma o borbi protiv krivotvorina (ACTA) jest da će carinski službenici moći oduzeti krivotvorenu robu bez traženja dozvole vlasnika autorskih prava ili naredbe suda, doznaje se iz priopćenja japanskog ministarstva gospodarstva, trgovine i industrije.

Potpisnici ACTA-e su zaključili da će u budućnosti bito vrlo važno da se sporazumu pridruži Kina, zemlja podrijetla goleme količine piratskih proizvoda, ali i neke druhe zemlje Azije te Bliskog istoka.

Američka industrija filma, muzike i softwarea godišnje na prodaji gubi više od 16 milijardi dolara zbog piratskih verzija koje se prodaju diljem svijeta.

Na konferenciji su sudjelovali SAD, EU s 27 zemalja članica, Australija, Kanada, Novi Zeland, Singapur, Južna Koreja, Švicarska, Maroko i Meksiko.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još