MILO ZA DRAGO

CNN-ov voditelj zaradio otkaz zbog antisemitizma

02.10.2010 u 08:20

Bionic
Reading

CNN-ov voditelj Rick Sanchez dobio je otkaz dan nakon što je gostujući u jednoj radijskoj emisiji rekao da su 'svi koji vode CNN Židovi', a popularnog komičara Jona Stewarta, također Židova, nazvao 'zadrtim čovjekom', objavili su u petak američki mediji.

CNN je u petak objavio izjavu navodeći da 'Rick Sanchez više nije s tvrtkom. Ricku zahvaljujemo za godinama službe i želimo mu dobro.'

CNN nije otkrio jesu li Sanchezovi komentari uzrok otkaza, no, intervju na radiju Sirius bio je samo posljednji u nizu problematičnih komentara tog voditelja poslijepodnevnog programa.

Sanchez, koji je kubanskog podrijetla, ranije se našao u nevoljama kada je predsjednika Baracka Obamu nazvao 'predsjednikom beračem-pamuka', pogrešno citirajući konzervativnog radio-voditelja Rusha Limbaugha

U drugoj prilici pokazao je da ne razumije metrički sustav. Dok je trajala kriza s BP-ovom naftnom mrljom u Meksičkom zaljevu, znao se zbuniti objašnjavajući tehnologiju s kojom su naftaši zaustavljali istjecanje nafte iz bušotine.

Komičar i politički satiričar Jon Stewart redovito je ismijavao Sancheza u svom 'Daily Showu' na kablovskoj televiziji Comedy Central.