BIH

Inzko: Izađite na izbore!

01.10.2010 u 18:55

Bionic
Reading

Visoki međunarodni predstavnik i posebni predstavnik Europske unije u BiH Valentin Inzko pozvao je birače u toj zemlji da u što većem broju u nedjelju iziđu na birališta i biraju stranke koje će povesti zemlju prema Europskoj uniji i oporavku zemlje, priopćeno je u petak iz OHR-a

'Ne dopustite da vas odvrate govorom koji vodi podvojenosti. Fokusirajte se na ona pitanja koja vas najviše zabrinjavaju u vašem svakodnevnom životu, svejedno je li to obrazovanje, zapošljavanje ili socijalne službe', rekao je Inzko. Dodao je da građani konačno biraju među kandidatima, a ne samo između stranačkih listi.

U poruci austrijskog diplomata koju je dostavio OHR, ističe se da glasovanje predstavlja odgovornost i prema budućnosti.'Molim vas, izađite i glasujte u nedjelju. To nije samo vaše demokratsko pravo, to je i vaša odgovornost - prema sebi, prema vašoj zemlji i prema budućim naraštajima', rekao je Inzko.

U nedjelju se u u BiH održavaju šesti poslijeratni izbori na kojima će nešto više od 3,1 milijuna birača moći glasovati za 37 političkih stranaka i jedanaest stranačkih koalicija, te trinaest neovisnih kandidata. Bira se državno predsjedništvo, državni i entitetski parlamenti kao i skupštine deset županija te predsjednik i dopredsjednici Republike Srpske.