Svijet OPASNE ZA DJECU

Fishers-Price povlači milijune igračaka!

Proizvođač igračaka Fisher-Price objavio je u četvrtak da povlači oko 10 milijuna igračaka s tržišta SAD-a i Kanade, jer su opasne za djecu

Proizvođač igračaka je objavio da u SAD-u povlači oko 2,8 milijuna kompleta za igranje beba s loptom za napuhavanje, zbog opasnosti od gušenja s ventilom lopte. Također je povukao 125.000 takvih igračaka u Kanadi.

Fisher-Price je objavio da je primio 46 izvješća o otpadanju ventila s lopte ne napuhavanje u SAD-u i osam u Kanadi.'U 14 izvješća ventil je nađen djetetu u ustima, a u tri izvješća se dijete počelo gušiti. Nije izvješteno o ozljedama djece', navela je tvrtka, kako prenose američke TV mreže.

Također je povučeno više od sedam milijuna tricikala, zbog izbočenog dijela koji je izazvao posjekotine kod djece, objavila je tvrtka. Riječ je o plastičnom ključu na triciklu, za koji tvrtka nudi zamjenu.

Fisher-Price navodi da je primio 10 izvješća o incidentima koje su rezultirale s ozljedama, od čege je kod šest bila potrebna liječnička pomoć. Fisher-Price je također povukao oko 120.000 malih automobila igračaka, zbog najmanje dva prijavljena slučaja otpadanja kotača, koji mogu izazvati opasnost od gušenja.

Osim igračaka, tvrtka je također povukla gotovo milijun visokih stolice, nekoliko vrsta, zbog 14 izvješća o posjekotinama djece na oštrim rubovima nogu tih stolica. U sedam slučajeva, bilo je potrebno šivanje posjekotina.

Fisher-Price je pozvao roditelje da donesu povučene igračke u trgovine, kako bi dobili zamjenske dijelove, nove igračke ili povrat novca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još