Svijet UBILI 'NAORUŽANE LJUDE' I GRANIČARE

Zrakoplovi NATO-a upali u Pakistan

Zrakoplov NATO-a ušao je u četvrtak ujutro u pakistanski zračni prostor i ubio 'nekoliko naoružanih osoba', objavio je Sjevernoatlanski savez nakon što je Pakistan ustvrdio da su u zračnom napadu ubijena trojica graničara

Zrakoplov iz sastava misije ISAF najprije je nakratko preletio granicu pokušavajući napasti navodne pobunjenike koji su pucali na koalicijsku bazu s položaja izvan Afganistana, stoji u priopćenju. Na zrakoplov je potom zapucano pa je on ponovno preletio granicu i gađao napadače.

'Djelujući u samoobrani, zrakoplov ISAF-a ušao je u pakistanski zračni prostor i ubio nekoliko naoružanih osoba', navodi se u priopćenju. ISAF u njemu ne kaže jesu li ubijene osobe pakistanski graničari, a upitan za pojašnjenje toga događaja, glasnogovornik ISAF-a rekao je da obje strane istražuju incident.

Reagirajući na incident pakistanske vlasti blokirale su vitalni dostavni pravac za snage NATO-a u Afganistanu, pa su kamioni i cisterne, nekoliko sati nakon napada, zaustavljeni na graničnom prijelazu u blizini grada Pešavara.

'Da, opskrba NATO-a je zaustavljena', rekao je neimenovani izvor iz službi sigurnosti. Pakistanski premijer Jusuf Raza Gilani izrazio je 'duboku zabrinutost' zbog učestalih zračnih napada i kršenja pakistanskog zračnog prostora, stoji u njegovu priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još