Svijet ŠRI LANKA

Žena samoubojica ubila 24 osobe

Bombašica samoubojica raznijela se u ponedjeljak u skupini vojnika koji su pregledavali civile što bježe od rata na sjeveru Šri Lanke i ubila 24 osobe, objavila je vojska

Riječ je o prvom krupnom samoubilačkom napadu u Šri Lanki u više od mjesec dana, a jača strah da će se tamilski separatisti sve više okretati gerilskome ratu ne bi li pobijedili vladine snage koje su ih dovele na rub vojnog poraza.

Vojska je ostvarila niz pobjeda i stjerala pobunjenike na mali komad zemlje na sjeveroistočnoj obali Šri Lanke. Crveni križ procjenjuje da je ondje i četvrt milijuna civila.

Vojska optužuje pobunjenike da se civilima služe kao štitom. Zato poziva sve koji nisu borci da prebjegnu na područja pod nadzorom vlasti Šri Lanke. Pobunjenici tvrde da vlasti neselektivno granatiraju ratnu zonu pa je sve više civilnih žrtava.

U ponedjeljak ujutro više je od osam stotina civila prešlo crtu razgraničenja i vojnici su ih pregledavali prije nego što će ih poslati u logore na jugu, rekao je vojni glasnogovornik brigadir Udaja Nanajakara.

Kad je napadačica došla na red za pregled, ona je aktivirala bombu i ubila 24 osobe, a ranila još 20, rekao je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još