SINDIKAT ODLUČIO

Uskoro kraj kolonama na graničnim prijelazima

29.09.2010 u 17:20

Bionic
Reading

Štrajk slovenskih javnih službenika koji traje već treći dan nastavit će se, ali će uskoro doći do deblokade kolona teretnih vozila na graničnim prijelazima s Hrvatskom, najavio je u srijedu poslijepodne predsjednik Sindikata slovenskih carinika i predsjednik Štrajkačkog odbora Sindikata javnog sektora Dušan Mičevič

'Odlučili smo da ćemo normalizirati rad na graničnim prijelazima kako bi se uklonile kolone', rekao je Miščevič novinarima nakon sastanka Štrajkačkog odbora, dodajući da se to čini iz humanih razloga, ali da će se štrajk javnih službenika u Sloveniji zbog suprotstavljenih stajališta s vladom nastaviti.

Umjesto na graničnim prijelazima kao što su radili proteklih dana, carinici će, kako je rekao, štrajk izvoditi provođenjem tzv. mobilnih kontrola, pregledavajući vozila u unutrašnjosti države. To će, kako je objasnio, izazivati povremene kolone na cestama u unutrašnjosti države. Miščevič je rekao da će se štrajk javnih službenika nastaviti te da će sutra u štrajk naglašenije nastupiti i liječnici u javnim zdravstvenim ustanovama, ali nije htio iznositi detalje.

Mičevič je rekao da oštrije mjere idućih dana najavljuju i sindikati policajaca, veterinari i djelatnici u općinskim službama, no da se detalji o provođenju štrajka neće unaprijed obznanjivati.

Sindikati javnih službenika na današnjem su sastanku prosvjedovali protiv navodnih pritisaka koje na štrajkaše vrši vlada, jer se nekima, kako tvrde, prijeti i otpuštanjem s radnog mjesta.