Svijet SIN SAKINEH MOLI POMOĆ

Dramatično pismo čelnicima EU

  • Autor: D. Pilsel
  • 29.9.2010 13:28:58
  • 29.9.2010 12:37:52

Stariji sin Sakineh Mahammadi Ashtiani, najprije osuđene na smrt kamenovanjem, a sada na smrt vješanjem (zbog navodne umiješanosti u ubojstvo supruga) Sajjad Ghaderzadeh, u očajnom pismu šefovima država i vlada članica EU traži milost za majku

'Ako postoji želja za osvetom, neka ja budem uhićen, ali oslobodite moju majku, koja vapi da zagrli moju sestru', tako stoji, između ostalog u Sajjadovu pismu, koji je očajan zbog pokušaja iranskih vlasti da mu majku Sakineh povežu sa smrću oca.

'Više nemam suza, zato molim EU da nam pomogne prije nego što Islamska Republika ubije moju majku', stoji u pismu koje se šalje iz centrale Međunarodne kampanje protiv kamenovanja.

Podsjetimo, jučer je glavni tužitelj Irana Gholam-Hosein Mohseni-Ejei podržao odluku koju je o slučaju Sakineh Mahammadi Ashtiani preporučila iranska vlada, odnosno sam predsjednik Mahmud Ahmadineyad: da žena skonča na vješalima.

Odvjetnici Sakineh ustraju u tvrdnji da ona nije izvedena pred sud za ubojstvo supruga, nego suđena za navodni preljub. Tada je određena kazna smrti kamenovanjem, protiv koje su ustali mnogi u cijelome svijetu.

'Ne gubim nadu sve dok ste vi, političari, ljudi medija, humanitarci i naš odvjetnik Houtan Kian, uz nas', stoji u Sajjadovu pismu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još