Svijet MADAGASKAR

Ostavka ministrice obrane nakon 28 ubijenih

Ministrica obrane Madagaskara Cecile Manorohanta, podnijela je ostavku na dosadašnju dužnost nakon prosvjeda stanovnika koji se protive režimu željezne ruke predsjednika Marca Ravalomanana, a posljedica je 28 ubijenih i 212 ranjenih demonstranata

"U ovom kriznom političkom razdoblju, suosjećam i moralno podupirem sve obitelji koje su izgubile člana obitelji. Kao majka takvo nasilje ne prihvaćam i ne odobravam", stoji u priopćenju što ga je u nedjelju objavila ministrica.

"Prema dogovoru na razini vlade, snage reda trebale su zaštiti stanovništvo i dobra. No nakon svega što se dogodilo, odlučila sam da više neću biti članica ove vlade te podnosim ostavku na svoju dosadašnju dužnost", rekla je Manorohanta.

Tijekom prosvjeda i u pokušaju rastjerivanja oko 25.000 stanovnika koji su se okupili na ulicama Antananariva, predsjednička je garda ubila najmanje 28 osoba, a 212 ih je ranila. Na prosvjede je pozvao gradonačelnik glavnoga grada Andry Rajoelina koji se protivi režimu željezne ruke predsjednika Marca Ravalomanana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još