NAKON NAPADA SAMOUBOJSTVO

SAD: Kalašnjikovom pucao po sveučilištu

28.09.2010 u 23:07

Bionic
Reading

Muškarac naoružan jurišnom puškom AK-47 otvarao je paljbu u nekoliko navrata u utorak na Teksaškom sveučilištu u Austinu, pri čemu nikog nije ubio, a zatim je presudio sebi, priopćila je ta ustanova, dodajući da je s njim možda bila druga osoba za kojom se traga

Velik broj pripadnika specijalne policije i oklopnih vozila stigli su na mjesto događaja kojemu su redarstvene snage zapriječile pristup, po snimkama američkih televizijskih kuća.'Potvrđeno je da je osoba umiješana u jutrošnju pucnjavu u kampusu izdahnula na šestom katu knjižnice Perry-Castanede zbog ozljeda metcima koje si je sama zadala', piše na internetskoj stranici sveučilišta.

'Nema dojava o žrtvama', ističe sveučilište, dodajući da su današnja predavanja otkazana.'Redarstvene snage su u potrazi za drugim osumnjičenikom', dodaje isti izvor. Policija je izvijestila da je pronašla kalašnjikov kojim je muškarac pucao. Identitet napadača dopodne još nije bio utvrđen, kao ni motivi napada.

Teksaško sveučilište već je bilo poprište jednog od najgorih pokolja u SAD-u: 1. kolovoza 1966. Charles Whitmann, student, ubio je 15 osoba, među kojima svoju ženu i majku u njihovu domu, a zatim ga je ustrijelila policija.