LAPSUS EUROZASTUPNICE

Nula posto felacije ili inflacije?

27.09.2010 u 14:24

Bionic
Reading

Zastupnica u Europskom parlamentu, bivša francuska ministrica pravosuđa Rachida Dati, u ponedjeljak je uz smijeh komentirala svoj lapsus pred televizijskim kamerama kada je, umjesto 'nula posto inflacije', rekla 'nula posto felacije'

'Malo sam brzala u govoru, no dobro je ako je to nasmijalo publiku', rekla je eurozastupnica za radio RTL i zatim prasnula u smijeh.

Dan ranije, za televiziju Canal+, bivša zvijezda u vladi francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja govorila je o stranim ulaganjima kad joj je jezik izmaknuo kontroli te je kazala: 'Vidim da neki traže stopu rentabilnosti od 20 do 25 posto s nula posto felacije.'

Na svom Facebooku Dati je ipak požalila što su neki ljudi od tako ozbiljnog pitanja zapamtili tek nezgodan lapsus.

Dati (44), porijeklom iz siromašne magrepske obitelji, postala je ikona stila u Sarkozyjevoj vladi, no pala je u nemilost i napustila dužnost 2009. kada je izabrana u Europski parlament.

Gradonačelnica elitnog pariškog 7. okruga, Dati se javnosti pomalo zamjerila luksuznim stilom, skupom dizajnerskom odjećom i velom tajne oko identiteta oca svoje kćeri. No iz istih tih razloga osigurala si je mjesto u časopisima o poznatim osobama.