Svijet ANTANANARIVO

Najmanje 23 mrtvih u sukobima na Madagaskaru

  • Autor: Hina
  • 7.2.2009 18:27:25
  • 7.2.2009 18:21:03

Najmanje su dvadeset tri osobe poginule, a osamdeset tri su ranjene u subotu u Antananarivu, kada su sigurnosne snage zapucale na pristaše smijenjenog gradonačelnika prijestolnice Madagaskara Andryja Rajoeline, doznaje se od lokalnih dužnosnika

'Dvadeset tri trupla i osamdeset troje ranjenih je u sveučilišnoj bolnici u središtu madagaskarske prijestolnice', rekao je načelnik vatrogasne brigade u Antananarivu Jaona Andrianaivo. 'Ne znam kako je u drugim bolnicama', dodao je.

Madagaskarske snage sigurnosti su u subotu poslijepodne zapucale na okupljene predstavnike oporbe koju predvodi Andry Rajoelina, pošto su prosvjednici pokušali zauzeti palaču u kojoj je ured predsjednika Marca Ravolomanane, u središtu grada.

Ravolomanana je optužio Rajoelinu da je odgovoran za nasilje i rekao je da je to što se događa u Antananarivu 'sramotno i nedopustivo'.

Oporba pak optužuje predsjednika da je diktator.

Posebni izaslanik UN-ova glavnog tajnika Bana Ki-moona za Madagaskar, Haile Menkerios, doputovao je u subotu u četverodnevni posjet Antananarivu kako bi posredovao u smirivanju napetosti u zemlji. Taj je eritrejski diplomat izjavio na tiskovnoj konferenciji da će se njegov tim sastati sa svim zainteresiranim stranama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još