Svijet JOSIPOVIĆ S CLINTONOM

'Bajić treba ostati jer je zajašio konja korupcije'

Rasplet korupcijskih skandala u Hrvatskoj ključan je za reforme u Hrvatskoj i za ocjenu njezinog ulaska u Europsku uniju, izjavio je u utorak u New Yorku hrvatski predsjednik Ivo Josipović

Na marginama godišnjeg sastanka Clintonove Globalne inicijative, Josipović se sastao s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i bivšom državnom tajnicom Madeleine Albright.

Odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara o stajalištu američke administracije prema borbi protiv korupcije u Hrvatskoj, Josipović je kazao kako se 'rasplet korupcijskih skandala očekuje kao dokaz spremnosti Hrvatske za reforme i pristup EU'.

Na pitanje o kritikama i napadima na državnog odvjetnika Mladena Bajića i traženju njegove ostavke, kazao je kako 'ne bi bilo dobro da upravo sada, kada je čvrsto zajašio konja korupcije, i kada su pokrenuti neki važni predmeti i istrage, da se državnog odvjetnika napada iz nekih trećih razloga'.

Napad na Bajića, po njegovim je riječima, napad na želju da se raspletu korupcijski skandali u Hrvatskoj.

Josipović je izrazio svoju punu potporu premijerki Jadranki Kosor i državnom odvjetniku Bajiću te pravosuđu u cjelini na 'nultoj toleranciji prema korupciji' i naporima za njezino suzbijanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još