DRAMA U NJEMAČKOJ

Odvjetnica ubila sina i muža, pa pucala po prolaznicima

20.09.2010 u 14:07

Bionic
Reading

Njemačku je sinoć potresla tragična vijest o ženi koja je u napadu duševne rastrojenosti ubila četvero ljudi u gradiću Lörrach. Policija je njen krvavi pohod morala zaustaviti mecima te je ubijena u prostorijama lokalne klinike, u kojima je nasumično napadala ljude

Danas se policijski istražitelji ponajprije pitaju što je natjeralo 41-godišnju odvjetnicu da prvo ubije svojeg sina i bivšeg supruga te da se uputi na ulicu i do obližnje klinike, gdje je nastavila svoj krvožedni pohod. Sve je bilo, sumnjaju u policiji, unaprijed detaljno isplanirano, jer je neimenovana odvjetnica prvo izazvala eksploziju u stanu u kojem su živjeli njen 46-godišnji bivši muž i petogodišnji sin.

Bježeći s mjesta zločina, žena je ušla u kliniku Elizabethen, prethodno ranivši pištoljem dvoje prolaznika ispred nje. Onda je pak zapucala na noćnog čuvara na ulazu, koji je zadobio lakše ozljede. Nakon toga je izbezumljena žena ubila medicinskog brata koji joj se slučajno našao na putu.

Policija se brzo pojavila na licu mjesta te se na prvom katu bolnice suočila s ubojicom koja se nije htjela predati. Uslijedila je pucnjava nakon koje je još uvijek neimenovana žena smrtno onesposobljena. Cijela drama, od eksplozije u stanu do okršaja pištoljima u bolnici, trajala je oko četrdeset minuta.

U međuvremenu su vatrogasci spašavali ostale stanare zgrade u kojoj je eksplodirao stan, jer se vatra proširila stubištem. Zasad još nisu poznati detalji te tragične priče, a ponajmanje što je jednu mirnu odvjetnicu potaknulo na ubijanje. Nadbiskup Robert Zollitsch, predsjednik Njemačke biskupske konferencije, pozvao je sve da se mole za ubijene.