OPTUŽNICA PROTIV BRAĆE

Karićima će oduzeti 85 stanova i 50 automobila

18.09.2010 u 17:46

Bionic
Reading

Više tužiteljstvo u Beogradu podignulo je optužnicu protiv Bogoljuba i Sretena Karića i još 14 osoba osumnjičenih da su oštetili Mobtel za više od 60 milijuna eura

Braća Karić su u bijegu i za njima je raspisana crvena Interpolova tjeralica, javlja B92.

Braća Karić terete se da su od 1998. do 2005. sa suradnicima s računa Mobtela prebacili više od 60 milijuna eura na tvrtke BK grupe'i privatne račune, zahvaljujući kontroli nad Upravnim odborom Mobtela.

Bogoljub Karić prešao je put od glazbenika do poduzetnika, preko političara i na kraju osumnjičenika i bjegunca. Više tužiteljstvo tereti Kariće da su kao suvlasnici Mobtela sklapali ugovore s tvrtkama koje su vlasništvu obitelji Karić.

S računa Mobtela prebacivan je na novac u Astra banku, Astra Simit, BK televiziju, Evropa osiguranje i mnoge druge tvrtke.

U optužnici se navodi da su novac prebacivali tako što su kontrolirali Upravni odbor Mobtela, kao i da su 'uticali na sudsku vlast' jer se među optuženima nalazi i Ivanka Knežević-Kozić, nekadašnja sudkinja Trgovačkog suda u Beogradu.

Odvjetnik Bogoljuba Karića Milorad Panjević nije želio komentirati navode optužnice, jer je nije vidio.

Obitelji Karić prijeti oduzimanje 85 stanova i vila i skoro 50 automobila. To je spisak imovine za koju je do sada utvrđeno da se nalazi u njihovu vlasništvu. Među tim objektima su i oni u Londonu, ali i Crnoj Gori.