Svijet SRAMOTA NJEMAČKIH ISUSOVACA

Žrtvama pedofilije manje od 10 tisuća eura odštete?!

  • Autor: D. Pilsel
  • 17.9.2010 14:08:37
  • 17.9.2010 13:04:56

Neovisno o raspravi koja se vodi u Njemačkoj biskupskoj konferenciji, koja će o pedofiliji raspravljati na jesenskom zasjedanju koncem rujna, njemački isusovci planiraju isplatiti odštete manje od 10 tisuća eura svim žrtvama. Izjavio je to provincijal isusovaca Stefan Kiechle za minhenski dnevnik Süddeutsche Zeitung

Od siječnja, kada su vlasti isusovačke gimnazije Canisius u Berlinu otkrile da su se u toj ustanovi događala seksualna zlostavljanja učenika, mnoge žrtve pedofilije su progovorile. Samo su isusovci sakupili 200 svjedočanstava žrtava.

Isusovci nisu skloni austrijskom rješenju s obzirom na to da Austrijska biskupska konferencija namjerava platiti od 5.000 do 25.000 eura odštete, ovisno o stupnju patnje. 'To je nemoguće utvrditi', izjavio je Kiechle koji misli da je najbolje svima platiti podjednaku svotu.

Ispovijesti žrtava su poljuljali ugled Katoličke crkve u Njemačkoj, a afere o zataškavanju i premještanju svećenika pedofila su zahvatile i samoga Papu, Benedikta XVI, koji je početkom osamdesetih bio nadbiskup Münchena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još