Svijet PROMETNI KOLAPS

Oluja razarala po New Yorku

Strahovita oluja pogodila je New York u noći s četvrtka na petak. Vjetar je rušio drveće i otkidao krovove, krš i lom prouzročili su brojna oštećenja i prometni kolaps, a bez struje je ostalo preko 30 tisuća ljudi. Prema prvim izvješćima, jedna je žena poginula

Meteorolozi bi tijekom dana trebali utvrditi je li nevrijeme imalo obilježja tornada koji je rijetka pojava u tom dijelu SAD-a. Olujni vjetrovi dostizali su brzinu od 100-130 km/h, nanijevši goleme štete okolišu, zgradama i kućama. Svjedoci kažu da nije dugo trajalo i da nije bilo kiše. Posebno su pogođene gradske četvrti Brooklyn, Queens i Staten Island.

New York Times javlja da, osim mjestimičnih prometnih gužvi i obustave javnog prijevoza, metropola Istočne obale u petak nema većih problema s komunalnim funkcioniranjem. Aerodromi La Guardia, Newark i JFK objavili su višesatna kašnjenja letova.

'Dobra vijest je da je većina ljudi bila na sigurnom, tako da im probleme danas uglavnom predstavlja promet ili drvo u dvorištu', izjavio je njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još