RALJE POSTALE STVARNOST

U utrobi morskog psa pronađeno tijelo ribara

16.09.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Tijelo 43-godišnjaka koji je nestao na lokaciji na kojoj je sniman slavni film 'Ralje' na Bahamima pronađeno je u utrobi morskog psa, javljaju američki mediji

Policija je identificirala Judsona Newtona na temelju otisaka prstiju, a još se čeka potvrda DNA analize. Također se još ne zna je li bio živ kada ga je velika riba pojela.

Newton je sa svojim prijateljima krenuo na putovanje brodom uz Jaws Beach na otoku New Providence 29. kolovoza, no ubrzo im se pokvario motor. Spasioci koji su im pritekli u pomoć na palubi su pronašli trojicu ljudi koji su objasnili da je zajedno s još jednim prijateljem skočio u more i otplivao prema obali. Pokrenuta je potraga, međutim, nesretni ribolovci nisu pronađeni.

Samo nekoliko dana kasnije, 4. rujna, jedan je američki bankar uhvatio tigrastog morskog psa od 3,6 metara iz čijih je usta provirila lijeva noga. Kada je policija rastvorila njegovu utrobu, pronašla je desnu nogu, obje ruke i dio trupa.

Jedan od Newtonovih prijatelja, Samuel Woodside (37), izjavio je da je bio iznenađen kada mu je policija rekla da se vjerojatno utopio. 'Uvijek je bio snažan plivač. Kao djeca smo išli u ribolov svaki vikend, a radio je kao pomorac na teretnim brodovima. Ne znam što se dogodilo', komentirao je Woodside.

Newton nije bio oženjen i nije imao djece, no za njim tuguju majka i brat.

Plaža na kojoj je posljednji put viđen nalazi se na malenom otoku na kojem je 1987. godine sniman film 'Ralje: Osveta', nastavak poznatog horor serijala.

Tigrasti morski pas Galeocerdo cuvier jedan je od desetak vrsta koje ponekad napadaju ljude. Odrasli primjerci narastu i preko pet metara, a najčešće su im stanište otoci u središnjem dijelu Tihog oceana. Rekordni primjerak od 7,4 metra težak 3,1 tone ulovljen je 1957. U Jadranu se pojavljuje rijetko, uglavnom kada zaluta u potrazi za hranom.

 

Tigrasti morski psi