Svijet NOVA RUNDA

Bez rješenja spor gradnje židovskih naselja

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zaželio je u srijedu dobrodošlicu palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu u svojoj rezidenciji u Jeruzalemu i s njime razgovarao o mirovnom sporazumu, no nije dao nikakav znak da su se približili rješenju spora oko gradnje židovskih naselja

Upitan je li ostvaren napredak, Netanyahu je novinarima rekao: 'Radimo na tome... još je puno posla. Drago mi je da sam mogao pozdraviti predsjednika Abasa i američku državnu tajnicu Hillary Clinton ovdje, sa zajedničkom željom da se postigne mir i mislim da bi tako trebali nastaviti'.

Bio je to prvi dolazak Abasa u Netanyahuovu službenu rezidenciju u Jeruzalemu otkako je desničarski izraelski premijer prije 18 mjeseci preuzeo dužnost. Ranije se tamo sastao s Netanyahuovim prethodnikom Ehudom Olmertom.

'Danas sam ponovno u ovoj zgradi, nakon dugo vremena, kako bi nastavili pregovore s nadom u ostvarenje mira u cijeloj regiji, osobito mira između židovskog i palestinskog naroda', upisao je Abas u knjigu gostiju.

Washington je odredio rok od godinu dana za postizanje okvirnog mirovnog sporazuma koji bi trebao riješiti izraelsko-palestinski sukob i rezultirati uspostavom palestinske države.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još