Svijet KRVNIK NA SLOBODI

Pretrage u Beogradu u potrazi za Mladićem

U Beogradu je, u sklopu istrage financijskih tokova potpore odbjeglom haaškom optuženiku Ratku Mladiću, obavljena pretraga na pet lokacija te je provjereno nekoliko privatnih i pravnih osoba, potvrdio je u ponedjeljak za Hinu glasnogovornik srbijanskog državnog odvjetništva za ratne zločine Bruno Vekarić, ne navodeći detalje akcije

Kako su objavili srbijanski mediji, pretragama što su prevedene u petak obuhvaćen je, između ostalog, stan Branislava Puhala, koji je bio šef Mladićeva osiguranja tijekom rata u Bosni i Hercegovini, kao i jednog poduzeća iz Zemuna.

Poduzete aktivnosti predstavljaju nastavak akcije na pronalaženju i uhićenju Ratka Mladića, objavili su srbijanski mediji.

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući i optužnicu za genocid.

Zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem optužen je za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 Bošnjaka i za 43-mjesečnu opsadu Sarajeva.

Mladić je još u bijegu, a Karadžić je uhićen u Srbiji u srpnju 2008. i u pritvoru je u Den Haagu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još