TRAŽI SASTANAK U NEW YORKU

Pastor Jones želi stopirati džamiju

11.09.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Kontroverzni američki pastor Terry Jones, koji je izazvao buru i zgražanje u javnosti najavom spaljivanja Kurana, krenuo je u petak u New York gdje se nada da će se sastati s imamom Feisalom Abdulom Raufom, voditeljem izgradnje prijeporne džamije u blizini "Ground Zeroa", rekao je njegov prijatelja u Gaiinsvilleu na Floridi.

"Pastor Jones više nije u Gainsvilleu. Odletio je u New York", rekao je prijatelj pentekostalnog pastora, čija crkva "Dove World Outreach Center" okuplja samo pedesetak vjernika.

Jones
je u četvrtak izjavio da odustaje od svoje inicijative u zamjenu za obećanje o zaustavljanju izgradnje džamije. Objavio da je s imamom iz New Yorka postigao dogovor da se prijeporne džamija neće graditi blizu "Ground Zeroa", mjesta rušenje tornjeva blizanaca WTC-a 11. rujna 2001. godine.

Imam Feisal Abdul Rauf, koji vodi projekt izgradnje džamije, vrlo brzo je demantirao bilo kakav dogovor o gradnji ili susretu s pastorom u New Yorku.

Jonesova najava spaljivanja Kurana izazvala je zabrinutost državnih, vojnih i vjerskih dužnosnika u SAD-u i svijetu, te prosvjede u nekim muslimanskim zemljama.