Svijet SAMO VELIKA GREŠKA?

BP ne želi priznati veliki propust

Naftna kompanija BP u svom će službenom izvješću o nesreći na platformi Deepwater Horizon u Meksičkom zaljeva sigurno priznati svoju pogrešku, ali ne i bilo kakav veliki propust, objavio je list Financial Times

Zaključci unutrašnje istrage britanske tvrtke o uzrocima katastrofe bit će objavljeni danas u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Istragu koju je vodio šef sigurnosti tvrtke Mark Bly smatraju bitnom za buduću strategiju obrane BP-a na procesu protiv kompanije u Sjedinjenim Državama.

'U izvješću se očekuje priznanje pogreška djelatnika BP-a koje su dovele do eksplozije', piše FT na svojoj internetskoj stranici i naglašava da 'kompanija i dalje niječe odgovornost za veliki propust'.

Priznanje velikog propusta imalo bi posljedice na opseg pravosudne odgovornosti BP-a u SAD-u i na iznos kazne koji će joj biti određen, ističe taj poslovni list.

BP će u izvješću naglasiti odgovornost drugih kompanija uključenih u operacije na Deepwater Horizonu, platformi koju je eksploatirao BP, ali je u vlasništvu Transoceana, najveće svjetske tvrtke za upravljanje naftnim bušotinama, sa sjedištem u Švicarskoj.

Cameron, tvrtka koja je izradila 'čep' koji nije uspio spriječiti istjecanje nafte, također je na meti optužba.

BP je prošlog tjedna obznanio da ga je operacija saniranja posljedica eksplozije do sada koštala osam milijardi dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još