Svijet BEZ MILOSTI

Ubojici Johna Lennona šesti put odbijeno pomilovanje

Ubojici Johna Lennona u utorak je šesti put odbijena molba za pomilovanjem, tri mjeseca prije 30. godišnjice smrti člana The Beatlesa, objavio je u srijedu CNN

Molbu Marka Davida Chapmana odbio je tročlani odbor za pomilovanja američke savezne države New Yorka.

Odbor je u obrazloženju odluke naglasio 'zabrinutost Chapmanovom iskazanom prilagodbom društvenim normama i poštovanjem nepovredivosti ljudskog života' te zaključio da bi njegov izlazak na slobodu 'u ovom trenutku bio neprikladan i suprotan dobrobiti zajednice'.

The New York Daily News objavio je kako je odbor za pomilovanja primio 75 pisama protiv Chapmanova puštanja, uključujući i ono Lennonove udovice, 77-godišnje Yoko Ono, koja je iskazala uvjerenost da Chapman predstavlja opasnost za nju, njezino dvoje djece, za javnost, pa čak i za samoga sebe.

Mark David Chapman (55) služi od 20 godina do doživotne kazne zatvora za ubojstvo Johna Lennona ispred njegove zgrade u New Yorku 8. prosinca 1980. Zatvorsku kaznu služi u zatvoru maksimalne sigurnosti Attica u New Yorku. Od 2000. svake dvije godine ima pravo podnijeti molbu za pomilovanje. Sljedeća mogućnost je 2012. godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još