Svijet ŠTRAJK PODZEMNE ŽELJEZNICE

Gradonačelnik Londona stiže na posao biciklom

Počeo je u Londonu prvi od nekoliko štrajkova u podzemnoj željeznici. Milijuni putnika ostali su bez prijevoza

Vozači, radnici na signalizaciji i osoblje na stanicama prosvjeduju zbog plana smanjenja broja radnih mjesta. Sindikati kažu da je štrajk uspješan.

Prijevoznik Transport for London (TfL) smatra da je uspio pokrenuti 40 posto vlakova i da je samo Circle Line u potpunosti zaustavljena.

Nakon jutarnje špice, kada je kaos bio potpun, linije Waterloo i City Line su ponovno započele s radom. Northern Line je radila iako su i na toj pruzi neke stanice zatvorene. Djelomice rade The Bakerloo, Victoria, District, Central, Piccadilly, Hammersmith, City, Jubilee i Metropolitan.

Bob Crow, glavni tajnik sindikata Rail, Maritime and Transport (RMT), kaže da su poslali jasnu poruku gradonačelniku i gradskim ocima koji žele imati stanice bez osoblja i koji dovode podzemnu željeznicu u stanje nesigurnosti.

Gradonačelnik Boris Johnson, kako bi demonstrirao solidarnost s građanima, stigao je na jednu konferenciju na londonskoj burzi na biciklu. Tada je rekao novinarima da su sindikati neprijatelji građana Londona jer nije istina da će se smanjiti broj radnih mjesta u podzemnoj niti da će sigurnost biti umanjena.

Iako u velikim poteškoćama, grad nije paraliziran jer je gradski promet pojačan stotinom novih autobusa i povećanom uslugom prijevoza preko Temze. Sindikati najavljuju nove štrajkove za listopad i studeni.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još