Svijet NAKON NAPADA U BUGOJNU

Širi se istraga o islamskom terorizmu u BiH

Istraga o terorističkom napadu na policijsku postaju u Bugojnu 27. lipnja, kada je jedan policajac poginuo, a više ih je ranjeno, dovela je do uhićenja još jednog osumnjičenog za taj teroristički čin i do pronalaska veće količine skrivenog oružja i streljiva, potvrdilo je u utorak Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, a lokalni mediji prenijeli su da je uhićen Adnan Haračić

Pozivajući se na neimenovane izvore iz Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, Dnevni avaz u utorak tvrdi kako je u okolici obiteljske kuće Adnana Haračića, u selu Poljice kod Bugojna, u nedjelju pronađena veća količina eksploziva, protutenskovska mina te ručni bacači tipa zolja.

Policija trenutačno ispituje Haračića i očekuje se da će uskoro biti predan državnom tužiteljstvu.

Haračić je priveden neposredno nakon napada u Bugojnu jer su postojale informacije da se družio s Harisom Čauševićem i Naserom Palislamovićem, dvojicom prvoosumnjičenih za organiziranje napada u kojemu je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, a policajka Edina Hindić je teško ozlijeđena.

Još tri policajca zadobila su lakše ozljede.

Dosadašnja istraga povezala je Čauševića i Palislamovića sa skupinom na čijem je čelu Rijad Rustempašić, čijim se članovima od ranije sudi na sudu BiH zbog pripremanja terorističkih napada na državne institucije.

Svi povezani s organiziranjem napada u Bugojnu očitovali su se kao pripadnici radikalnih islamističkih skupina koje ne priznaju autoritet i ovlasti državnih institucija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još