Svijet POMOĆ KORPORACIJAMA

Obamin porezni kredit od 100 milijardi dolara

Američki predsjednik Barack Obama ovaj će tjedan predložiti 100 milijardi dolara vrijedan porezni kredit za kompanije radi poticanja posrnulog američkog gospodarskog oporavka, prenosi u ponedjeljak list The Washington Post

Prema pisanju tog lista, Barack Obama će za lansiranje nove političke inicijative iskoristiti govor koji će održati u srijedu u Clevelandu, u saveznoj državi Ohio. Obama ovaj tjedan putuje u posjet dvjema saveznim državama, Wisconsin i Ohio, teško pogođenima recesijom.

Njegov prijedlog obuhvaća podizanje i trajno povećanje poreznih kredita za istraživanja i razvoj, a bit će dodijeljeni kompanijama koje razvijaju nove tehnologije u zemlji i čuvaju američka radna mjesta.

Financirat će se zatvaranjem drugih rupa u zakonu o korporativnom porezu, prenosi nadalje taj list, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika Obaminog kabineta.

Gospodarski tim američkog predsjednika razmatra uvođenje cijelog niza novih mjera usmjerenih na obnovu gospodarstva. Pritom je iz Bijele kuće već priopćeno da model za te mjere neće biti ogroman, 814 milijardi dolara vrijedan paket pomoći iz 2009.

Podaci ministarstva rada u petak su pokazali da je u prošlome mjesecu izgubljeno novih 54.000 radnih mjesta, dok je stopa nezaposlenosti ojačala na 9,6 posto.

Iako je to značajno manje od 120.000 izgubljenih radnih mjesta, koliko su očekivali analitičari, stopa zapošljavanja nije bila dostatna da se zaposlile milijuni krizom pogođenih Amerikanaca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još