DOK KOSOR DIJELI PAPIRE

Pahor u Libiji sredio posao od 500 milijuna eura

02.09.2010 u 14:56

Bionic
Reading

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u četvrtak da je u Libiji za jedno slovensko građevinsko poduzeće sklopio posao vrijedan pola milijarde eura.

"Radi se o građevinskom poslu, o tome sam se dogovorio s libijskim premijerom Bagdadijem Mahmudijem, ali detalje ne mogu otkriti", rekao je Pahor u četvrtak na redovnoj konferenciji za novinare nakon sjednice vlade.

Pahor na pitanja novinara nije želio potvrditi da se radi o ljubljanskom poduzeću SCT o čijem se poslu na gradnji jedne autoceste već razgovaralo prilikom ranijih posjeta predstavnika slovenske vlade Libiji.

Pahor je u srijedu u Tripoliju sudjelovao na proslavi 41. obljetnice libijske revolucije.

Jučerašnji posjet Libiji bio je treći Pahorov posjet toj zemlji ove godine. Kao i prethodna dva, i ovaj je protekao u naporima da se za slovenska građevinska poduzeća koja u domovini imaju probleme zbog velikog pada poslova i recesije osiguraju dodatni poslovi.

Slovenski premijer izjavio je da osjeća da je njegova dužnost da omogući građevinskim poduzećima da dobiju poslove, osobito kad se radi o područjima gdje mnogo može napraviti i politički utjecaj, te da će sa takvim nastojanjima nastaviti i idućih mjeseci.