Svijet GOTOVA TALAČKA KRIZA

Ubijen naoružani napadač na Discovery Channel

Američka policija ubila je naoružanog napadača koji je u srijedu zatočio troje talaca u sjedištu televizijske postaje Discovery Channel u Silver Springu u neposrednoj blizini Washingtona

Napadač, koji je na sebi imao pričvršćenu eksplozivnu napravu, umro je neposredno poslije ranjavanja. Po policijskim procjenama, troje talaca, dvoje zaposlenika Discoveryja i zaštitar, bilo je tijekom višesatnog zatočeništva u životnoj opasnosti. U policijskoj intervenciji neozlijeđeni su izvedeni iz zgrade, u kojoj radi 1.900 zaposlenika.

Kako je priopćeno, zatočio ih je James Lee, borac protiv onečišćenja okoliša koji je sudjelovao i u nizu protestnih aktivnosti protiv medijske kompanije Discovery.

'Pregovori su trajali nekoliko sati, Lee je bio jako uzbuđen, očito je imao neke neriješene račune s Discovery Channelom', rekao je šef policije Thomas Manger.

Prije drame s taocima, Lee se oglasio na internetskoj stranici SaveThePlanetProtest.com, tražeći od Discoveryja da 'prestane poticati rađanje djece, jer će sve veći broj ljudi na Zemlji uništiti i onečistiti ono malo što nam je na njoj preostalo', izvještavaju američki mediji. Navedena web stranica u srijedu kasno poslijepodne bila je nedostupna.

Discovery Channel jedna je od televizijskih postaja u vlasništvu američke kompanije Discovery Communications.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još