Svijet NEPRAVILNO ISPLAĆENE SUBVENCIJE

Slovenija mora vratiti EU 3,8 milijuna eura

Zbog nepravilnosti u korištenju europskih subvencija za poljoprivredu u 2004. i 2005., Slovenija će u zajedničku blagajnu EU-a morati vratiti 3,8 milijuna eura, potvrdila je u utorak slovenska državna agencija za poljoprivredu i selo

Europska komisija obavijestila je Ljubljanu da je revizijski pregled subvencija za 2004. i 2005. godinu pokazao kako je Slovenija iz blagajne u Bruxellesu naplatila 2,8 milijuna eura subvencija za stoku koja je bila zaklana prije 1. svibnja 2004. godine, službenog datuma ulaska Slovenije u EU na što nije imala pravo.

Uz to, zbog manjkavog načina evidentiranja stoke prethodnih godina, Bruxelles je Sloveniji naložio i dodatni povrat subvencijskih sredstava u iznosu od milijun eura.

Slovenska agencija za poljoprivredu i selo navodi da je do neopravdanih zahtjeva za naplatu stočarskih subvencija došlo "zabunom", te da je sustav evidentiranja stočnog fonda kasnije znatno unaprijeđen i postao precizniji.

Pokušaj da se postigne nagodba, kako bi se smanjio iznos koji je potrebno vratiti Europskoj komisiji, nije uspio, pa su nalazi europske revizije postali pravovaljani, pojasnili su u agenciji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još