Svijet I DALJE NASELJA NA ZAPADNOJ OBALI

Izrael nije obećao zamrzavanje naseljavanja

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu nije obećao SAD-u nastavak djelomičnog zamrzavanja naseljavanja na Zapadnoj obali kako se bliži nastavak izravnih pregovora s Palestincima u četvrtak, izjavio je u ponedjeljak dužnosnik.

"Nismo ponudili nikakav prijedlog Amerikancima o produženju zamrzavanja. Vlada nije donijela nijednu odluku o tom pitanju", kazao je taj dužnosnik citirajući govor Netanyahua na sastanaku ministara svoje stranke Likud.

Netanyahu je aludirao na istjecanje moratorija od deset mjeseci na izgradnju stanova u naseljima Zapadne obale 26. rujna, koji je u studenom naredila njegova vlada. Premijer je podlegao pritiscima predsjednika Baracka Obame koji je želio nastavak izravnih pregovora zamrznutih od prosinca 2008.

"Rekli smo da će se o budućnosti naselja raspravljati prigodom konačnog sporazuma zajedno s ostalim pitanjima", dodao je Netanyahu, prema riječima neimenovanog dužnosnika.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas je pak nanovo prebacio u nedjelju na Izrael čitavu odgovornost neuspjeha mirovnih pregovora ako nastavi naseljavanje Zapadne obale i istočnog Jeruzalema.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još