Svijet DOUŠNICI U AFGANISTANU

CIA plaća mnoge članove Karzaijeve administracije

CIA plaća velik broj dužnosnika u administraciji afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, objavio je u petak The Washington Post

Pozivajući se na sadašnje i bivše američke dužnosnike, list navodi da je u mnogim slučajevima riječ o dugotrajnoj suradnji kako bi agencija imala izvore informacija iz afganistanske vlade.

Neki Karzaijevi pomoćnici doušnici su CIA-e, dok drugi primaju novac kako bi osigurali pristup, navodi list, pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika. CIA nastavlja s tom praksom premda se strahuje da podržava korumpirane dužnosnike, piše list.

Glasnogovornik CIA-e to je opovrgnuo. 'Čini se da je taj anonimni izvor motiviran neznanjem, zlobom ili i jednim i drugim', rekao je Paul Gimigliano. The New York Times objavio je u četvrtak da je jedan od Karzaijevih ključnih savjetnika za nacionalnu sigurnost, koji je pod istragom za primanje mita, na platnom popisu CIA-e.

Karzaijeva polubrata, Ahmada Walija Karzaija, poslovnog čovjeka i utjecajnog političara u Kandaharu, kritizira se da je stekao golemo bogatstvo u trgovini drogom, da zastrašuje suparnike i da je povezan s CIA-om, što on opovrgava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još