Svijet POSLALI IM ANTIDEPRESIVE

Rudarima rekli da će biti pod zemljom do Božića

  • Autor: tportal.hr
  • 26.8.2010 12:41:00
  • 26.8.2010 11:53:00

Čileanski ministar zdravstva Jaime Manalich rekao je rudarima zatočenima 700 metara ispod zemlje da bi mogli ostati tamo do Božića, jer toliko će trebati za probijanje tunela pomoću kojeg će ih spasiti

Rekao im je da ih neće uspjeti izvući prije dana čileanske nezavisnosti 18. rujna, ali da će dati sve od sebe da ih izvuku do Božića.

Vlasti su zabrinute te misle da bi tri mjeseca provedena ispod zemlje mogla negativno djelovati na mentalno zdravlje 33 rudara pa su im poslani antidepresivi.

Kako bi im olakšali vrijeme koje će provesti tamo, rudarima će se pomoću posebno izgrađene cijevi poslati karte, videoigre i knjige.

Također, naređeno im je da iskopaju WC jer će, kako je rekao Manalich, razlika između čistog i prljavog područja biti ključna za njihovo preživljavanje idućih mjeseci.

'Moramo se uvjeriti u to da su rudari psihički dobro, jer ako izgube mentalnu ravnotežu, to može izazvati paniku koja se tamo dolje može pretvoriti u nasilje', zaključio je čileanski ministar zdravstva.

Upozoreni su i da se ne smiju previše udebljati jer bi mogli biti predebeli za izvlačenje kad se konačno prokopa tunel do njih.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još