ENFANT TERRIBLE

Ranjen Aca Lukas, balkanska folk zvijezda

04.02.2009 u 10:12

Bionic
Reading

Pjevač Aca Lukas ranjen je sinoć vatrenim oružjem u desnu natkoljenicu. Na Lukasa su ispaljena dva metka dok je ulazio u automobil na parkiralištu u Novom Beogradu

BEOGRAD - Lukas je prebačen na odjel hitne pomoći i izvan je životne opasnosti. Liječnici kažu da je pjevač imao sreće, jer mu je metak prošao kroz mišićno tkivo.

Kako neslužbeno saznaju Novosti, jedan napadač, čiji identitet za sada nije poznat, ispalio je dva metka u Lukasa dok je pjevač ulazio u svoj džip Porche Cayenne. Jedan metak pogodio ga je u desnu natkoljenicu, a drugi je promašio cilj. Ranjeni pjevač pobjegao je u ulaz svoje zgrade, gdje je ostao u društvu dvojice susjeda koji su došli vidjeti što se događa. Za to vrijeme napadač je pobjegao u nepoznatom smjeru.

'Uočio sam nekog mladića kako se mota oko ulaza malo prije pucnjave.Nosio je kapuljaču preko glave. Nekoliko minuta kasnije odjeknuli suhici, a ja sam sišao dolje i ugledao ranjenog Acu', rekao je susjed.

Pred hitnom pomoći okupili su se Lukasovi kolege glazbenici, a među prvima je stigao Oliver Mandić.

Aca Lukas (40), odnosno Aleksandar Vuksanović, jedan je odnajpopularnijih folk pjevača na Balkanu, a dosad je snimio petnaestakalbuma. Omot za posljednji studijski album 'Lešće' izazvao je velikupolemiku u javnosti, jer se Lukas slikao u lijesu, sa sklopljenimrukama, ali i s jasno istaknutim srednjim prstima.

Poznat kao pjevač bez dlake na jeziku, Lukas je često kritizirao koleges estrade, a zbog burnog života nedavno je odlučio napisatiautobiografsku knjigu.

Prošle godine na svoj rođendan 3. studenoga održao je spektakularankoncert u beogradskoj Areni, na kojem je bilo 25.000 ljudi, a zanovogodišnju noć pjevao je na Beogradskom sajmu. Najavljvao je da će tevečeri zaprositi zaručnicu Sonju Šašić, bivšu suprugu Lukasovog kolegeŽeljka Šašića, ali se to nije dogodilo.

Ovih dana objavljeno je da s Oliverom Mandićem i nekadašnjimnogometašem Sašom Đanijem Ćurčićem planira otvoriti veliku diskotekuu Beogradu.

Lukas je imao problema s drogom i kockanjem, iako je tvrdio da se uposljednje vrijeme oslobodio tih poroka. Više puta se javno pokajaozbog konzumiranja narkotika kako ne bi bio loš primjer djeci.

Tijekom policijske akcije 'Sablja' 2003. godine, nakon ubojstvapremijera Zorana Đinđića, Lukas je priveden zbog neovlaštenog držanjapištolja i u pritvoru je proveo četiri mjeseca.