DNA DOKAZUJE

Hitler je bio Židov i Afrikanac

25.08.2010 u 13:35

Bionic
Reading

Adolf Hitler imao je više židovske i afričke krvi nego 'arijevske', pokazalo je novo istraživanje DNA provedeno u Belgiji

U studiji za časopis Knack, koji se izdaje na flamanskom jeziku, novinar Jean-Paul Mulders pronašao je u Austriji i Sjedinjenim Državama najbliže žive rođake njemačkog diktatora i uzeo uzorke njihovih DNA.

'Rezultati istraživanja pravo su iznenađenje', rekao je u intervjuu za Knack genetičar Ronny Decorte. 'Hitler baš ne bi bio zadovoljan.'

Prema Muldersu, Hitlerova dominantna haplogrupa E1b1b relativno je rijetka u zapadnoj Europi, a najviše je ima - oko 25 posto - kod Grka i Sicilijanaca koji su dio gena naslijedili iz Afrike. Između 50 i 80 posto stanovnika Sjeverne Afrike dijeli Hitlerovu dominantnu grupu koja je osobito česta kod berberskih plemena u Maroku, te u Alžiru, Tunisu i Somaliji.

No posebno iznenađuje činjenica da je Hitlerova druga najdominantnija haplogrupa najčešća kod Židova Aškenazija.

Analize haplogrupa, odnosno gena na kromosomu Y i gena mitohondrijske DNA te utvrđivanje vremena kad su se i gdje oni nalazili, koriste se za određivanje podrijetla stanovništva i njihovih migracija.

'Otkrića su fascinantna ako ih gledate u kontekstu nacističkog svjetonazora koji je krvi i rasi pridavao toliki značaj', komentirao je Decorte.

Urednici Knacka pišu da će tražiti od ruskih vlasti da stave na raspolaganje čeljust pronađenu u berlinskom bunkeru u kojem je Hitler navodno počinio samoubojstvo nakon što se raspao njegov san o nacističkom supermenu.

'Za suvremenu znanost više nema rasa', rekao je Decorte. 'Ova ideja o čistom supermenu i nacistički program križanja radi usavršavanja čistoće bili su obična izmišljotina.'