Svijet KATASTROFALNE POPLAVE

800.000 Pakistanaca izolirano

UN je uputio poziv međunarodnoj zajednici da hitno stavi na raspolaganje najmanje 40 transportnih helikoptera radi pružanja pomoći za oko 800.000 osoba u Pakistanu do kojih se zbog poplava može doći tek zračnim putem

'Zbog poplava uzrokovanih monsunima nastavljaju se raseljavati milijuni osoba na jugu Pakistana, a broj stradalih u čitavoj zemlji do kojih se može doći tek zrakom procjenjujemo na 800.000. Hitno su nam potrebni helikopteri', piše u priopćenju Koordinacijskog ureda UN-a za humanitarne poslove, objavljenom u utorak navečer.

'Poplave predstavljaju logistički problem i čine nužnim dodatni napor međunarodne zajednice', tvrdi se u tekstu Johna Holmesa, pomoćnika glavnog tajnika UN-a zaduženog za humanitarne poslove.

'Treba nam najmanje još 40 transportnih helikoptera na raspolaganju čitavo vrijeme kako bismo doprinijeli do ogromnog broja sve očajnijih osoba i opskrbili ih najnužnijim za preživljavanje', objašnjava se u priopćenju Marcusa Priora, glasnogovornika Svjetskog prehrambenog programa UN-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još