Svijet ZAVRŠENA DRAMA U MANILI

Ubijen otmičar, ali i dio talaca

Dvanaestosatna talačka drama u Manili završila je tragično u ponedjeljak navečer smrću otmičara, bivšeg policajca koji je u autobusu pod prijetnjom oružja držao 15 turista iz Hong Konga i zahtijevao povratak na posao, no ubijen je i dio talaca, pokazale su televizijske snimke.

Televizija je prikazala policajce kako iz autobusa izvode četvero turista, no još nema točnog podatka o broju preživjelih.

Za neke turiste pretpostavlja se da su ranjeni, prenosi agencija dpa i dodaje da su snimke prikazale policajce kako iznose tijela iz autobusa.

Ranije je za radijsku mrežu Mindanao Network otmičar rekao: "Pucao sam u dva Kineza. Sve ću ih dokrajčiti ako policija ne prestane".

Televizija je prikazala kako se specijalni policajci približavaju autobusu i pokušavaju prodrijeti razbijanjem prozora i vrata.

Bivši filipinski policajac Rolando Mendoza, naoružan strojnicom oteo je u ponedjeljak u Manili autobus s dvadeset turista od kojih je šestero pustio, među njima troje djece.

Mendoza, nekad odlikovan časnik, otpušten je 2008. iz policije nakon što je optužen za krađu, iznuđivanje novca i kaznena djela vezana uz drogu i navodno traži povratak na posao.

Talačka drama u Manili
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još