IPAK PAO DOGOVOR

Izrael prihvaća poziv na izravne pregovore

20.08.2010 u 21:05

Bionic
Reading

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naveo je u petak u priopćenju da će prihvatiti poziv Sjedinjenih Država na izravne pregovore s Palestincima početkom rujna u Washingtonu

'Premijer Netanyahu prihvaća poziv Sjedinjenih Država za početak izravnih pregovora bez preduvjeta', stoji u priopćenju.'Premijer poziva na izravne pregovore već 18 mjeseci. Zadovoljan je američkim objašnjenjem da će se pregovori voditi bez preduvjeta', nastavlja se u tekstu.

U priopćenju se navodi da Izrael želi voditi globalne i ozbiljne pregovore.'Teško je, ali je moguće postići sporazum. Stižemo na pregovore sa stvarnom željom da postignemo mirovni sporazum između dva naroda koji će štititi interese državne sigurnosti Izraela', dodaje se u tekstu.

Izravni mirovni pregovori između Izraelaca i Palestinaca nastaviti će se 2. rujna u Washingtonu u nazočnosti egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i jordanskog kralja Abdulaha i mogli bi biti zaključeni u roku od godine dana, rekla je u petak američka državna tajnica Hillary Clinton.

Bliskoistočni kvartet je u priopćenju također ocijenio da bi mirovni pregovori mogli postići cilj unutar godine dana.