Svijet BIVŠI NEPRIJATELJ

Sarkozy nudio Thuramu ministarsko mjesto

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ponudio je bivšem francuskom nogometnom reprezentativcu Lilianu Thuramu mjesto ministra za pitanja manjina. Thuram se koncem prošle godine sastao s francuskim predsjednikom i njegovim savjetnikom Claudeom Gueantom, međutim na koncu je ipak odbio ponudu

PARIZ - "Razgovarali smo nekoliko sati, no na koncu sam odbio ponudu," kazao je Thuram koji nije želio dublje obrazlagati zašto je odbio ponudu.

"Još nije vrijeme za moj ulazak u politiku," dodao je.

Thuram je tijekom, a posebice nakon prekida igračke karijere, aktivan u raznim civilnim udrugama, a prije četiri godine je došao u sukob sa Sarkozyjem koji je tada obnašao dužnost ministra unutrašnjih poslova. Thuram je tada optužio Sarkozya za korištenje 'rasističkog jezika' i da njegove agresivne metode riješavanja problema u pariškim predgrađima neće donijeti ništa dobroga. Niti Sarkozy nije ostao dužan. Nazvao je Thurama 'milijunašem koji se u velikoj limuzini vozi kroz geto i skuplja jeftine bodove. Čak je izjavio kako bolje pozna život ljudi u getu, nego Thuram premda je odrastao u jednog od najbogatijih francuskih općina.

Thuram je rođen u Pointe-a-Pitre na Guadeloupeu i odrastao je u velikom siromaštvu. Igračku karijeru je započeo u Monacu, a igrao je i za Parmu, Juventus i Barcelonu. Za francusku vrstu je prikupio 142 nastupa i postigao dva pogotka, oba Hrvatskoj u polufinalu SP-a 1998. godine. Karijeru je okončao u kolovozu prošle godine nakon što mu je na liječničkom pregledu otkrivena srčana malformacija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još